Uusi suunta 2024.pdf

Kurssiajankohdat 11.-15.6. ja 1.-5.8.2024

Turun ulkosaaristo, meri, aikainen tai myöhäinen kesä, luova työskentely tai tutustuminen siihen,  halu löytää muutos elämäänsä, samanhenkinen seura, uusia ideoita, aikaa toteuttaa niitä, eikä ruokaakaan tarvitse itse tehdä. Miten ihania syitä lähteä Houtskariin.

UUSI SUUNTA -kurssille osallisistuessasi ohjaamme sinua kohti oman elämänpolkusi uutta positiivista suuntaa. Voit tutustua itseesi luovin menetelmin ja terapeuttisin keinoin.

Osallistujana pääset tekemään kokeilevaa sekatekniikkamaalausta. Päiväkohtaisten teemojen pohjalta yhdistämme useampaa tekniikkaa samaan työhön.

UUSI SUUNTA kurssi sisältää luovaa työskentelyä ja ratkaisukeskeisiä terapiakeskusteluja, joissa etsitään ratkaisuja omiin tai perheen haasteisiin.

Kurssipaikkana on luonnonkauniissa Näsbyn niemessä sijaitseva vanha kurssikeskus Skärgårdsskolan, jossa täysihoito (viisi ateriaa päivässä, majoitus, liinavaatteet, rantasauna meren äärellä).

KURSSI SOVELTUU SEKÄ VASTA-ALKAJILLE ETTÄ JO PIDEMPÄÄN HARRASTANEILLE.

Kurssille ei vaadita taiteellista osaamista. Riittää, että voit pitää kynää tai sivellintä kädessä. Eri työvaiheista ja materiaalien käytöstä on ohjaajan työnäytöksiä kurssiohjelman mukaisesti. Päiväohjelma alkaa heti aamiaisen jälkeen, päättyen illalliseen (välissä ruoka- ja kahvitauot). Tämän jälkeen luokkatilassa on mahdollista työskennellä itsenäisesti myöhäiseen iltaan saakka. Aloituspäivänä työskentelemme 17-20 ja päätöspäivänä kurssi päättyy yhteiseen lounaaseen.

Voit varata mukaasi omat taidetarvikkeet tai ostaa niitä edullisesti pienestä leirikaupastamme. 

Kurssin luovaa työskentelyä ohjaa taidemaalari Seija Sainio. Terapiatyöskentelyä ja -keskustelua ohjaa ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti sekä hyvinvointialan valmentaja ja johtaja Anu Tikka. Seijaan voit tutustua osoitteessa https://www.seijasainio.fi ja Anuun osoitteessa http://www.ratkaisunavain.fi tai LinkeIn -sovelluksen kautta https://www.linkedin.com/in/anu-tikka-8a263513a/ .

Ilmoittautumiset:

Kurssille voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen seijasainio.fi@gmail.com.

Saat kahta viikkoa ennen kurssin alkua kurssikirjeen sähköpostiisi. Siinä on tarkemmat ohjeet käytänteistä, kuten ajo-ohjeet ja bussivuorot, suositukset mukaan otettavista välineistä,  ennakkomaksutiedot sekä ennakkotehtävä.

Paikka:

Houtskarin saari Paraisilla, Saaristokoulu, Näsby (bussilla Turun linja-autoasemalta molempiin suuntiin suoraan opistolle tai omalla autolla Saaristotietä Paraisilta Nauvoon, Korppooseen, Galtbyn kautta Houtskariin ja Näsbyyseen). Bussiaikataulut www.tlo.fi tai www.matkahuolto.fi ja lautta-aikataulut www.finferries.fi tai tarkemmat ajo-ohjeet kurssikirjeessä.

Kurssihinta:

575 euroa sisältää luovan työskentelyn ohjauksen, terapiatyöskentelyn ja -keskustelujen ohjauksen, täyshoidon (majoitus liinavaatteineen, ateriat: aamupala, lounas, välipala, päivällinen, iltapala) ja sään salliessa retken saaren muihin osiin. Mukaan mahtuu 12 osallistujaa.

Tervetuloa kurssillemme! Terveisin, Anu ja Seija